Paard en Plant

MENU

Welkom! Er is geen plantenverzending tussen 15 april en september, zodat we tijd hebben om nieuwe planten te kweken! De plantenwinkel op onze kwekerij blijft uiteraard open en staat boordevol frisse planten. Vanaf september kun je weer online bij ons plantwinkelen. Brievenbuspost blijft doorgaan voor cadeaubonnen, zaden en kalenders.

Leveringsvoorwaarden

Kwekerij Arborealis V.O.F.
Dirk de Ruiterpad 2
8384 DD Wilhelminaoord
Tel: 0521-383696
E-mailadres: kwekerij@arborealis.nl
KvK-nummer: 09107906
BTW-identificatienummer: NL8196.23.428.B01
  
Artikel 1 Toepasselijkheid 
1. Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op elke consumentenverkoop van Kwekerij Arborealis en zijn van toepassing op zowel de verkopen op de kwekerij in Wilhelminaoord en op de verkopen op afstand via onze website(s).
2. Onze voorwaarden hangen op de kwekerij in onze verkoopruimte ter inzage en zijn op de website te raadplegen en te downloaden bij leveringsvoorwaarden. In het bestel proces op onze site(s) zijn de leveringsvoorwaarden voorafgaand aan het bevestigen van de bestelling in te zien en u krijgt een exemplaar van onze leveringsvoorwaarden meegezonden met de bevestiging van uw bestelling via onze website(s).
3. Op al onze verkopen waarop deze leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
4. Alle verkopen aan BTW plichtige afnemers niet zijnde kwekerijen vallen onder de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten
    Alle verkopen binnen de boomkwekerij sector vallen onder de Handelsvoorwaarden Boomkwekerij Nederland, alle overige zakelijke verkopen onder de Anthos voorwaarden, de HBN en Anthos voorwaarden zijn op aanvraag toe te sturen, mochten deze nog niet ontvangen zijn. 
   
Artikel 2 Ons aanbod en prijzen 
1. Alle prijzen van de door ons aangeboden planten zijn inclusief 9 % BTW en gelden zolang onze eigen voorraad strekt. Bij wijzigingen in maat en/of prijs nemen we altijd contact met u op.Verzending van planten is niet inbegrepen in onze prijzen: bij verzending komen hier nog verzendkosten voor een postpakket of pallet bij. Binnen Nederland zijn deze kosten tenminste € 14,50 per levering, met een minimum bestelbedrag van 60 euro excl. verzending. Deze kosten gelden voor planten die niet groter zijn dan 1 meter en door hun volume in een door ons gehanteerde verpakking passen. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen we altijd contact met u over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling.

2. De bij de planten getoonde foto's zijn geen weergave van de geleverde maat en /of kwaliteit; deze dienen uitsluitend ter informatie om kenmerken van de betreffende plant te tonen.
3. Voor een vergoedingsvrije verlegging van BTW naar buitenlandse afnemers geldt een minimale order grootte van €200,00 exclusief BTW, hieronder rekenen we € 12,50 administratiekosten excl BTW. 

Artikel 3 Overeenkomst en persoonsgegevens 
1. Op het moment van afrekenen op onze kwekerij en bij het bevestigen van de bestelling via onze website(s) en e-mail aanvaardt u ons aanbod en treden deze leveringsvoorwaarden in werking.
2. Bij bestellingen via onze website(s) ontvangt u na het plaatsen van uw bestelling vrijwel direct een bevestiging per e-mail exclusief eventuele verzendkosten. Na controle van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestiging inclusief eventuele verzendkosten. Bij bestellingen via e-mail ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging van de door u bestelde planten inclusief de eventuele verzendkosten.
3. Verkopen via mail en website(s) zijn tot het moment van verzending kosteloos te annuleren, mits deze niet speciaal voor u besteld zijn. Na verzending kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht (zie Artikel 4)
4. Online betalingen worden voor ons uitgevoerd door Target Media te Huizen, waarbij Target Media garant staat voor een beveiligde betaalomgeving.
5. De persoonsgegevens die u aan ons toevertrouwt via mail of website(s) gebruiken wij uitsluitend voor het aanhouden van uw account en de verwerking van uw bestellingen.
  
Artikel 4 Herroepingsrecht 
1. Bij uw aankoop via e-mail en onze website(s), kunt u tot 15 kalenderdagen na ontvangst van de planten gebruik maken van uw herroepingsrecht en de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zijn de kosten voor het retour sturen van de planten voor uw rekening.
2. Tijdens deze termijn gaan we er van uit dat u de planten goed verzorgt en zullen we zodra we de planten in goede staat hebben ontvangen binnen 14 dagen het aan u verschuldigde bedrag storten op uw bij ons bekende bankrekeningnummer. Let hierbij wel op dat planten die niet met extra aandacht zijn verpakt een groot risico hebben om beschadigd aan te komen.
3. Uitgesloten van herroepingsrecht zijn planten die op bestelling voor u zijn ingekocht bij een collega.
  
Artikel 5 Klachten en garantie 
1. Klachten over de kwaliteit van geleverde planten ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk per e-mail na ontvangst van de planten.
2. Mochten planten tijdens het verzenden beschadigd zijn, dan vragen we u om dit binnen 5 dagen na ontvangst per e-mail te melden. Wij zullen u dan een vervangend exemplaar toesturen.
3. Wij garanderen soortechtheid van de geleverde planten. Mocht de geleverde plant toch niet soortecht blijken, en u meldt dit binnen 5 jaar na levering, dan ontvangt u van ons een vervangende plant met dezelfde factuurwaarde als de destijds geleverde plant.
4. De hergroei van de geleverde plant(en) wordt door ons gegarandeerd, mits de plant op de juiste wijze is behandeld en de juiste standplaats heeft. Mochten er desondanks toch problemen optreden met de hergroei van geleverde planten, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing voor de ontstane problemen.
  
Artikel 6 Levering en betaling 
1. Wij streven ernaar om de door u bestelde planten binnen 10 werkdagen na betaling te versturen. In drukke tijden kan het voorkomen dat dit oploopt tot maximaal 20 werkdagen.
2. Planten worden altijd buiten vorstperioden verstuurd. Zodra de omstandigheden het weer toelaten versturen we de door u bestelde planten. Niet in pot gekweekte planten kunnen onder normale omstandigheden verzonden worden in de periode van 1 november tot 15 april. Na een vorstperiode kan het een aantal dagen duren voordat potkluiten weer ontdooid zijn. Hierdoor duurt het vaak minstens 4-5 werkdagen voordat we het verzenden weer kunnen hervatten.
3. Op de kwekerij in Wilhelminaoord kunt u contant en met pin betalen.
4. Bij planten die geleverd zijn op rekening dient de factuur binnen 14 dagen na factuurdatum betaald te worden. Bij uitblijvende betaling komen alle extra kosten, die noodzakelijk zijn om de factuur te innen ten laste van de betalingsplichtige.
5. Indien de betalende partij een andere is dan de bestellende partij (lees de persoon die akkoord gaat met onze voorwaarden en naar wie de orderbevestiging gestuurd wordt), dan zorgt de bestellende partij dat wij voor het versturen van de factuur alle gegevens op voorhand aangeleverd krijgen, om een correcte factuur te kunnen opstellen.
De bestellende partij blijft te allen tijde verantwoordelijk voor betaling van onze facturen, indien de betalende partij in gebreke blijft, zullen wij onze factuur ter betaling aan de bestellende partij zenden.    
  
  
Artikel 7 Wijziging van de leveringsvoorwaarden 
Wijzigingen van de voorwaarden zijn van kracht nadat de consument de gewijzigde voorwaarden heeft ontvangen en zijn ook uitsluitend van toepassing op overeenkomsten die na de wijzigingen tot stand zijn gekomen.  
Leveringsvoorwaarden Kwekerij Arborealis Versie 1-1-2021

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking naar de kwekerij geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via kwekerij@arborealis.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.